duminică, 28 aprilie 2013

Istoria se repeta?




Cum a reuşit Hitler sa conducă Germania ,sa terorizeze o lume întreaga ,cum s-a ajuns la al 2-lea Război Mondial  si doar cîteva dintre atrocitatile făcute de el si clica lui.

Intr-o perioada  economică  buna  Hitler ar fi fost privit doar ca o caricatură politică .A reuşit sa ajungă la putere prin propaganda împotriva evreilor si a comunistilor.

Istoria se repeta ?

  În Europa de azi , în aproape  toate ţările  partidele naţionaliste  sunt în Parlament -în Franţa chiar au un procent de 22% , iar în Grecia au fost aleşi pentru prima data .
 Criza economică ,foamea ,corupţia la nivel politic si" lipsa  justitiei " au făcut  ca  aceste partide sa fie foarte populare  si în continua creştere .

Pentru Hitler vinovaţii erau evreii si comunistii. Pentru  partidele  nationaliste  actuale sunt vinovaţi în special  imigrantii .

Urmarind  documentarul nu m-am putut abţine sa nu fac comparatii  cu starea actuală în Grecia .


Partidul  -în traducere-Răsăritul de Aur -au ca simbol  svastica ,poarta tricouri negre ,se joacă de-a poliţaii ,ajuta bătrînii sa treacă strada ,împart macaroane si orez  la cei săraci (doar greci ), se organizează în gasti  cu bate ,  urmăresc si ciomagesc  imigrantii . Au intrat în parlament  doar de 10 luni si fac ravagii -nimeni nu a fost pedepsit pana în prezent

 Au declarat ca cele 6  milioane de victime ale fascismului in lagare de concentrare au fost pierderi de război -fiecare război are victime- iar Hitler a fost un erou. .

În urma cu 13 ani acest partid avea poate 1000 de membri  nici nu se stia ca exista  ,în vremuri bune aceiaşi oameni care acum îi votează ,nici nu voiau sa admită ca asa un partid exista în tara lor.
Cum poate o criza economică sa scoată tot ce e mai urat  din oameni ?

 Stim ca de felul nostru suntem fanatici  cînd vine vorba de  religie ,politică ,fotbal  etc.Părerea noastră si crezul nostru e cel bun  si acţionăm în fiecare caz cu acelaşi fanatism .
Întrebarea mea este : Istoria nu ne învaţă nimic?







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu