duminică, 14 aprilie 2013

Pakistan


     O tara dezmembrata în urma jocurilor geopolitice ,a diferentelor de credinţa,si a schimbului violent  al populatiei ,Pakistan a fost marcat de războaie , regim dictatorial ,tulburari interne si intervenţii externe.În ziua de azi ,populatia are de luptat cu sărăcia ,corupţia ,au de luptat cu demonizarea ţării de către vest -ca ascunzatoarea Al Caidei -dar si cu fenomenele naturale.


      Pakistan ,stat fondat în 1947 ,e o tara mare ,cu o populatie de peste 170 milioane ,o tara care în urma
cu 64 de ani nici nu exista pe harta.Numele a fost dat de un student musulman la Kambridge ,în 1933 .

  În Europα ,ca emigranti nu au nici o şansa. La semafoare spală parbrizuri sau vînd flori.Nu găsesc uşor de munca  pentru ca nu au nici o calificare.

    La sate găsesc   în agricultura ,însă sunt prost plătiţi , si stau cite 8-10 intr-o camera .Au fost cazuri în care ,după terminarea sezonului agricol  -la cartofi sau măsline etc -proprietarii  pămîntului au anunţat poliţia  de existenţa emigratilor  ilegali ca sa nu-i plătească .

     În tara lor sau  “prin lume “ au o viaţa grea  ,trăiesc după religia musulmană ,fug de corupţie si ajung intr-o Europa coruptă unde nu au nici un viitor.

 Ar mai fi multe de zis despre corupţie  si nedreptate ,dar cum suntem obişnuită cu aceste lucruri - le trăim si noi în fiecare zi -nu cred ca prezintă interes. 

Viata femeilor în Pakistan.
 Nu vrei sa te naşti femeie în Pakistan. Condamnarea la moarte sau detenţie pe viaţa  e la ordinea zilei .Sunt forţate sa se căsătorească la vîrste fragede si sa oprească şcoala ,sunt bătute ,maltratate  - în general nu au  nici un fel de drept .
     Legile  ţării sunt făcute după Coran ,populatia în mare majoritate sunt  credinciosi  fanatici  si nu au nici o consideraţie pentru femei.
  Dar despre religii intr-o alta poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu